Необходими продукти:
1 ч.ч. вода
1 ч.ч. олио
1/2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сода
1/4 ч.л. сол
3 ч.ч. брашно
1 опаковка обикновен локум(140 гр.)
50 гр.орехи
пудра захар
1 ч.ч. = 240 мл.
Начин на приготвяне:
- Водата и олиото се смесват в тенджера, слагат се на котлон и се оставят да заврят.
- Когато това стане, се прибавят солта, бакпулверът и содата.
- Тенджерата се сваля от котлона и брашното се прибавя наведнъж.
- Разбърква се с дървена лъжица, докато се получи гладко тесто.
- Оставя се да поизстине за 5-10 мин..
- В това време локумът и орехите се нарязват на по-едри парченца.- От тестото се откъсват парченца големи колкото орех, разстилат се във форма на палачинка и в средата им се поставят парченца локум и орех.
- Затварят се, като се оформят като топченца.
- Подреждат се в тава, застлана с хартия за печене или силиконова подложка
- Пекат се в предварително загрята фурна на 200-220°C, докато леко се зачервят.
- След като се извадят от фурната, още топли, се овалват в пудра захар.
- Оставят се да изстинат напълно преди консумация.
Източник
Няма коментари:
Публикуване на коментар