Хитър Петър имал кумец.

Веднъж кумецът отишъл у кума си на гости. Сложили да го гостят. Той прибързал и почнал пръв. Набол на вилицата къс месо и го налапал наведнъж.

Гозбата била още вряла. Като се опарил, кумецът започнал да сърба, да мига и да гледа нагоре. За да не познаят, че се е опарил, като мигал и гледал нагоре, попитал:

- Куме, от къде сте секли гредите на тая къща?

- От "Лаком-дол", кумец - отговорил Хитър Петър и смигнал на другите.

неделя, 4 ноември 2012 г.

Бананов кекс



      Откакто живяхме едно лято в Америка любими ми станаха мъфините с банан и орехи. Почти всяка сутрин имаше в кафетарията и не можех да не се изкуша поне с едно кексче за добро утро. От тогава все се надявах да се науча как се прави тази вкусотия. Преди година пробвах да направя един кекс с банани... Уж го опекох, а като го обърнах беше течен отвътре и злощастно отиде в кофата.  След това не ми стискаше да запретна ръкави и да направя пак сладкишче с банани. Добре ама гледам бананите почерняват и неми се хвърлят и изрових една супер рецепта, която се получи според мен. Ето я и рецептата:


3 презрели банана

2 яйца
1 ч.ч. кафява захар или 1/2 бяла
1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч. смлени орехи (ако нямате - 3/4 брашно)
1/2 ч.ч. брашно
2 ч.л. канела
1ч. л. сода
1 ч. л. бакпулвер

Започвате с бананите (намачквате ги с вилица) и накрая брашното с набухвателите. Всичко разбърквате и слагате в намаслена тавичка. Пече се на 170 градуса (с вентилатор - на 150) около 40-60 мин. Проверявайте с клечка. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар