Хитър Петър имал кумец.

Веднъж кумецът отишъл у кума си на гости. Сложили да го гостят. Той прибързал и почнал пръв. Набол на вилицата къс месо и го налапал наведнъж.

Гозбата била още вряла. Като се опарил, кумецът започнал да сърба, да мига и да гледа нагоре. За да не познаят, че се е опарил, като мигал и гледал нагоре, попитал:

- Куме, от къде сте секли гредите на тая къща?

- От "Лаком-дол", кумец - отговорил Хитър Петър и смигнал на другите.

сряда, 2 януари 2013 г.

Банички с кашкавал



Много е лошо, когато нещо ми се прияде :) Наумявам си,че го искам и това е.. Ето това нещо ми се преяде и реших,че трябва да го пробвам. Взе,че се получи много бързо и мнооогооо вкусно. Записвам си го за закусчица в почивните дни. Ето и рецептата:

Продукти:
1 пакет кори за баница (любимите ми Тракийски)
2 яйца
2-3 с.л. кисело мляко,
1/3 ч.л. сода за хляб
2-3 с.л. брашно
1/2 п. краве масло (от 125 гр.)
150 гр. сирене ( предвид неразбирането ми със сиренето аз не го сложих)
150 гр. кашкавал
олио за намазване на тавата

Приготовление:
Разбърквате яйцата, киселото мляко и содата, в сместа натрошавате сиренето (пропускам го това) и настъргвате кашкавала, като оставяте малка част от него, за да поставите по парченце върху всяка готова баничка преди да ги сложите да се пекат. 


Накрая добавяте 2-3 лъжици брашно, за да се стегне сместа и да не тече, като започнете да завивате баничките.

Корите разрязвате с ножица или нож на 4 ивици по около 10 до 12 см.

Получават се ленти, от които взимате по 3 на веднъж, намазвате с краве масло, което предварително сте разтопили.

Слагате в края на лентата по лъжичка от сместа и завивате на триъгълник, докато свърши лентата.

Нареждате в тава, намазвате всяка баничка с масълце и поставяте по парченце кашкавал отгоре. 

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса, около 20 мин. 

Източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар