Хитър Петър имал кумец.

Веднъж кумецът отишъл у кума си на гости. Сложили да го гостят. Той прибързал и почнал пръв. Набол на вилицата къс месо и го налапал наведнъж.

Гозбата била още вряла. Като се опарил, кумецът започнал да сърба, да мига и да гледа нагоре. За да не познаят, че се е опарил, като мигал и гледал нагоре, попитал:

- Куме, от къде сте секли гредите на тая къща?

- От "Лаком-дол", кумец - отговорил Хитър Петър и смигнал на другите.

неделя, 10 февруари 2013 г.

Джолани със зеленчуци


     
   Днес ще се включа с нещо соленичко за разнообразие. От джоланите сме доволни и ние и принцеса Мишел. За нас месото, за нея кокалите. Ето рецептата:

2 добре сварени джонала
4 картофа
2 моркова
2 глави лук
1 кутия грах
1 скилидка чесък
Подправки на  вкус- сол, червен пипер, черен пипер на зърна

След като се сварят джоланите се обезкостяват (може да се пекат и с кокалите, това е по ваше желание)
Грахът се слага при джоланите. Лукът и морковите се нарязват на едро и се прибавят. Картофите се нарязват на кубчета и се овкусяват със сол, червен пипер и олио. Изсипват се в тавата.
Слагат се черният пипер  и чесъна,нарязан на дребно  и се налива 1 ч.ч от бульона на джолите. Ако желаете повече сос може и повече течност.
Закрива се с фолио за печене и се пече 1 час под фолио.
След това се маха фолиото и се запича.

Не слагам източник,защото прочетох няколко рецепти и сътворих нещо средно ;)

Няма коментари:

Публикуване на коментар