Хитър Петър имал кумец.
Веднъж кумецът отишъл у кума си на гости. Сложили да го гостят. Той прибързал и почнал пръв. Набол на вилицата къс месо и го налапал наведнъж.
Гозбата била още вряла. Като се опарил, кумецът започнал да сърба, да мига и да гледа нагоре. За да не познаят, че се е опарил, като мигал и гледал нагоре, попитал:
- Куме, от къде сте секли гредите на тая къща?
- От "Лаком-дол", кумец - отговорил Хитър Петър и смигнал на другите.
неделя, 24 февруари 2013 г.
Пиле с ориз по китайски
Отдавна ми се хапваше нещо такова и дойде време да си похапнем домашно китайско. Ето рецептата:
500 гр пилешко бяло месо
1 ч.ч ориз
1 консерва грах
1 консерва царевица
2 моркова
1 глава лук
соев сос (ние обичаме тъмен)
* по желание гъби, скилидка чесън
Месото се нарязва на не много големи парчета и се накисва в соев сос за най-малко 2 часа.
Оризът се измива много добре и се сварява в подсолена вода за 15 мин. След това се измива добре със студена вода.
Запържва се лукът и месото, докато месото си смени цветът. Добавят се зеленчуците и се запържва. След това се добавя и оризът.
Може да се сложи още соев сос.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар