Хитър Петър имал кумец.

Веднъж кумецът отишъл у кума си на гости. Сложили да го гостят. Той прибързал и почнал пръв. Набол на вилицата къс месо и го налапал наведнъж.

Гозбата била още вряла. Като се опарил, кумецът започнал да сърба, да мига и да гледа нагоре. За да не познаят, че се е опарил, като мигал и гледал нагоре, попитал:

- Куме, от къде сте секли гредите на тая къща?

- От "Лаком-дол", кумец - отговорил Хитър Петър и смигнал на другите.

събота, 10 ноември 2012 г.

Пандишпаново руло с ягодово сладко


    От малка обичам такова руло. Все съм си мислела, че е голяма философия. Спомням си като го правихме по практика в ТОХа, че изчезна за нула време, но от тогава не си спомням да съм се интересувала как става. До онзи ден като прочетох една рецепта и разбрах колко просто и икономично е. На мен ми отне максимум 20 мин с печенето и навиването. Ето и рецептата:



  • 4 яйца1 ч.ч. захар1 ч.ч. брашно1 ч.л. бакпулвер2 пакетчета ванилиясладко по избор пудра захар за поръсване.
  • Първо се разбъркват яйцата и захарта до побеляванеПосле се добавя пресятото брашно с угасения в него бакпулверСместа се изсипва в голяма тава ( ако ползвате малка е добре да разделите сместа на две )На дъното на тавата слагаме хартия за печене и я намазваме с олио.Слага се в студена фурна.Печем на 180* .Проверяваме с клечка дали е готово.Още докато е топло го обръщаме върху кърпаНамазваме със сладко и внимателно навиваме. След като изстине се поръсва с пудра захар.
    Източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар