От малка обичам такова руло. Все съм си мислела, че е голяма философия. Спомням си като го правихме по практика в ТОХа, че изчезна за нула време, но от тогава не си спомням да съм се интересувала как става. До онзи ден като прочетох една рецепта и разбрах колко просто и икономично е. На мен ми отне максимум 20 мин с печенето и навиването. Ето и рецептата:
Хитър Петър имал кумец.
Веднъж кумецът отишъл у кума си на гости. Сложили да го гостят. Той прибързал и почнал пръв. Набол на вилицата къс месо и го налапал наведнъж.
Гозбата била още вряла. Като се опарил, кумецът започнал да сърба, да мига и да гледа нагоре. За да не познаят, че се е опарил, като мигал и гледал нагоре, попитал:
- Куме, от къде сте секли гредите на тая къща?
- От "Лаком-дол", кумец - отговорил Хитър Петър и смигнал на другите.
събота, 10 ноември 2012 г.
Пандишпаново руло с ягодово сладко
От малка обичам такова руло. Все съм си мислела, че е голяма философия. Спомням си като го правихме по практика в ТОХа, че изчезна за нула време, но от тогава не си спомням да съм се интересувала как става. До онзи ден като прочетох една рецепта и разбрах колко просто и икономично е. На мен ми отне максимум 20 мин с печенето и навиването. Ето и рецептата:
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар