Хитър Петър имал кумец.

Веднъж кумецът отишъл у кума си на гости. Сложили да го гостят. Той прибързал и почнал пръв. Набол на вилицата къс месо и го налапал наведнъж.

Гозбата била още вряла. Като се опарил, кумецът започнал да сърба, да мига и да гледа нагоре. За да не познаят, че се е опарил, като мигал и гледал нагоре, попитал:

- Куме, от къде сте секли гредите на тая къща?

- От "Лаком-дол", кумец - отговорил Хитър Петър и смигнал на другите.

неделя, 2 декември 2012 г.

Фъч



           Един ден се чудя вече какво ново кулинарно предизвикателство да захвана и попаднах на тази рецепта и нямаше просто как да устоя. Стори ми се много лесно за изпълнение и сигурно няма нужда да казвам...вкусно ;) След като направих сладкиша и го оставих хуууубаво да се охлади си спомних,че преди много години съм го опитвала и се чудя защо досега не съм го правила. Ще се повтори определено ;) Ето и рецептата:


Слага се да заври на котлона смес от 125 гр масло, 1 и 1/2 ч.ч пр. мляко, 1 и 1/2 ч.ч захар,  6 с.л какао, 1 ванилия. Отделя се 1 ч.ч. Отделно се разбиват 3 яйца, прибавя се изстиналата какаова смес, 2 и 1/2 ч.ч брашно и 1 бакпулвер. Изсипва се в намазана тавичка, пече се на 180 гр. След изпичане се нарязва на парчета и без да се вадят от тавата се заливат с отделената 1 ч.ч какаова смес.



Източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар