Бях си наумила да направя пилешки бутчета, които да са хрупкави, но да не се пържат. И с гарнитурка от картофи са просто идеални ;) Ето рецептата:
6 пилешки бутчета
500 гр обелени картофи
1 кубче пилешки/зеленчуков бульон
2 с.л брашно
2 с.л. галета за бутчетата
100 гр галета за картофите
2 яйца
сол
червен пипер
сусам
олио
- Бутчетата се попарват за около 5 минути във вряща вода и се изваждат в гевгир или на хартия за печене
- В една чиния се омесват брашното,солта и червения пипер
- В друга се омесват галетата и сусама
- В трета се разбиват яйцата
- Бутчетата се намазняват с олиото и се овалват в брашняната смес. След това се потапят в яйцата и след това в сместа от галета и сусам.
- Слагат се в тавата, в която ще се пекат, в която има олио на дъното. Не се добавя вода.
- Картофите се обелват и нарязват на едро.
- В тенджерата, в която се попарваха бутчетата се налива около 700 мл вода. След като тя заври се добавя бульона.
- Картофите се оставят да се поварят около 5-6 мин в бульона.Оцеждат се и се изсипват в тавата , в която ще се пекат. Може да е същата, я която са бутчетата. Аз ги правих в две отделни.
- Картофите се поръсват със сол,червен пипер и олио. Объркват се. След това се поръсват с галетата, отделена за тях. Объркват се леко.
- Пекат се в предварително загрята на 190 градуса фурна (преценете според вашата фурна)., докато се зачервят.
- Бутчетата ги пекох около 40 мин покрити с фолио за печене, след което ги отгърнах и ги оставих да се запекат.
Определено ще изпробвам тази рецепта. Най-много ми хареса, че няма нищо пържено. Пол
ОтговорИзтриванеТочно, че не се пържи ме грабна и мен!! Много са хубави!! Да ви е сладко!
ОтговорИзтриване